Magazinul Zero Waste din București - orice cumpari, nu generează deșeuri

         Pe Strada Buzești nr 20 se află primul magazin zero waste din București, asta înseamna ca orice ai cumpara de aici nu este generator de deseuri. Produsele se cumpara vrac sau în ambalaje reutilizabile si sunt preponderent organice, vegane.        Mie mi-a sugera Facebook-ul intre-o zi sa apreciez aceasta pagina - Magazin Zero Waste București, probabil urmare a faptului ca încercam să găsesc pe net  utilitate surplusului de borcane si sticle pe care le stransesem.

        Dupa ce m-am asigurat ca toti din familia mea au camara plina cu suficiente sticle si borcane pentru compoturi, dulceturi si muraturi, tot imi parea rau sa arunc sticla  in sacii care plecau spre reciclare. 

        Sunt norocoasă totusi pentru ca in blocul in care stam noi, se recicleaza foarte usor. Avem spatiu dedicat la ghena pentru depozitarea sacilor cu materiale destinate reciclarii (sticla separat, carton aluminiu si plastic la un loc) si acestia se ridica saptamanal de  cei de la firma Urban.

        Ca sa reiau ideea, tot nu ma lasa sufletul sa arunc frumusete de borcane. Gasisem grupuri pe Facebook unde oamenii fac schimb de sticle si borcane (precum Schimbarea borcanelor -Bucuresti), dar acolo fiecare om cauta un anumit de tip de sticla si in general doar cateva bucati. Anuntul celor de la Magazinul Zero Waste ca primesc borcane de la comunitate, a picat la fix.


        Astfel, am dat o fuga intr-o dimineata si am lasat vreo 3 plase de sticla sub diverse forme. Cei care vin sa cumpere si nu au la ei un recipient isi pot alege dintre cele din magazin, fara sa mai plateasca ambalajul.

        Magazinul este foarte dragut si miroase incredibil de bine acolo. Parca esti toamna intr-o padure. Arome de ierburi usccate se combina cucondimente si mirosuri mai dulci. Doar sa intri si sa respiri in incapere, chiar si prin masca, este o experienta in sine :).

        Las aici cateva poze cu ce puteti gasi pe rafturile magazinului Zeor Waste:

        Cele doua fete pe care le-am intalnit acolo erau foarte dragute si ele. Cum altfel? Imi pare rau ca am fost pe fuga si nu am apucat sa cumpar ceva, dar mi-am propuis sa merg intr-o zi cu Andrada si sa ne familiarizam cu acest nou mod de cumparaturi. Mai aveam intrebari de pus, imi doream sa incerc cateva produse, dar timp este, nu pleaca de acolo, mai ales daca astfel de initiative sunt sustinute de cat mai multi dintre noi.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vacanta All Inclusive la Sol Palace, in Nessebar Bulgaria

Primul tuns s-a lasat cu lacrimi, dar doar din partea mea... de emotii! :)